Ahli Parlimen Ipoh Timur dipanggil polis

Ahli Parlimen Ipoh Timur dipanggil polis

IPOH: Ahli Parlimen Ipoh Timur, Wong Kah Woh dipanggil memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perak di sini semalam berhubung satu hantaran dalam Facebook miliknya Mac lalu.

Kah Woh memberi keterangan hampir lima jam kepada polis berhubung hantaran yang berkaitan makluman pengoperasian pasar awam pada fasa pertama pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) lalu.

Kah Woh berkata, beliau dipanggil sebagai saksi dan orang kena siasat terhadap laporan berkaitan hantaran Facebook itu.

“Setelah dimaklumkan oleh pihak polis untuk hadir beri keterangan, tetapi saya berpendapat tindakan ini merupakan suatu yang bermotifkan politik.

“Hantaran itu sudah berlalu hampir tiga bulan dan baru sekarang saya diminta untuk beri kenyataan,” katanya, lapor Sinar Harian.

Kah Woh berkata, hantaran itu adalah satu perkongsian maklumat kepada masyarakat setelah membuat semakan daripada Majlis Bandaraya Ipoh (MBI).

“Pihak kami telah mendapat pengesahan daripada Datuk Bandar ketika itu serta pegawai kanan MBI. Kita mempunyai rekod dalam WhatsApp.

“Tetapi Pejabat Menteri Besar membuat ‘u-turn’ dengan melempar tuduhan tidak berasas menyatakan saya menyebar berita palsu,” katanya.

Justeru, pihaknya mendesak polis untuk melakukan siasatan terhadap Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (3)
  • comment-avatar

    Like!! Great article post.Really thank you! Really Cool.

  • comment-avatar

    I like the valuable information you provide in your articles.

  • comment-avatar

    I like this website very much, Its a very nice office to read and incur information.

  • Disqus (0 )