Makin teruk fitnah Pas membela pengkhianat!

Makin teruk fitnah Pas membela pengkhianat!

Baca portal berita tadi, Kata Naib presiden PAS si Idris Ahmad..minta pihak berkuasa siasat Gopal Sri ram.. Apa salah Gopal Sri Ram ? bayangkan PAS boleh percaya kenyataan bekas Peguam Negara Apandi Ali yang bebaskan Najib dari tuduhan 1MDB dari pendakwaraya yang dakwa Najib di Mahkamah dalam kes 1MDB..

Kalau kita faham, Dari kenyataan Apandi Ali itu apa tujuannya ? apa yang aku jangka..Ia sebagai salah satu strategi mungkin dari kem Najib untuk menggugat kepercayaan Mahkamah dan mempertikaikan kredibiliti pendakwaraya, dan akhirnya cuba menggugurkan Gopal Sri Ram sebagai Pendakwaraya yang bagi aku cemerlang membuktikan kes 1MDB di Mahkamah..

Kalau kenyataan ini keluar dari mulut pemimpin UMNO kita boleh faham..Lagi teruk keluar dari kenyataan orang Agama.. Jika benarpun Gopal Sri ram pernah pergi ke rumah Apandi Ali minta Najib di dakwa, Apakah itu satu kesalahan ? tidak pun…Skandal 1MDB benar2 berlaku..dah diakui PM tebuk atap hari ini..

Maka benarlah kata Nabi..antara Sifat kelompok ruwaibidah ini bukan setakat Jahil..tetapi jahat.. Apa kata Nabi SAW.. ?

وَيُؤْتَمَنُ فِيهَا الْخَائِنُ وَيُخَوَّنُ فِيهَا الْأَمِينُ…

” Para pengkhianat pada zaman itu dipercayai, sementara orang-orang yang amanah dianggap pengkhianat.. ”

Maka benarlah kata kata Nabi.. Itulah wajah PAS hari ini..Mereka mengangkat dan membela para pengkhianat..Dan memerangi kelompok yang Amanah hanya kerana perbezaan Aqidah.. kata depa, Muslim mcm mana Jahatpun masuk Syurga.. Inilah kefahaman yang Sesat..

Benarlah kata Nabi..lebih aku takutkan Ulama Jahat lebih dari Dajjal..hari ini mereka berkasi didepan mata kita.. 🙂

Oleh: Ipohmali

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )