Jenaka Annuar Musa dan SOP tebuk atap, bila kantoi jadi semua salah DAP

Jenaka Annuar Musa dan SOP tebuk atap, bila kantoi jadi semua salah DAP

JENAKA ANUAR MUSA DAN SOP TEBUK ATAP….

Anuar Musa bukan setakat pandai berlakon..Pandai juga berjenaka.. bayangkan, Untuk kesalahan SOP sesimple itu pun, Kononnya dia disiasat 2-3 jam ikut laporan.. Dia punya siasatan seperti kes Jenayah besar perlukan Dokumen.. perlukan DNA dan siasatan pakar forensik pun..

Bila salah..jadi semua salah DAP.. dulu Pak Mail Sabri sembang deras..lepas ni takda kompaun, terus ke Mahkamah..Kesalahan Anuar Musa tu simple jer..Tak perlu alasan.. dh terbukti dia duduk dan makan tanpa SOP.. jelas.. Dia pun mengaku itu dia..

Macam dia kena tahan Road Block lah.. dalam kamera Polis jelas dia tak pakai seat belt.. Memang jelas dia.. dia pun dah mengaku..terus keluar notis saman la… Siasat apa lagi..Ada ker orang lepas mengaku tak pakai seat belt kereta ..Polis Trafik panggil ker Balai Polis 2 jam, ada soal Siasat dan berikan alasan kenapa tak pakai tali pinggang.. mana ada, Cuma ada pilihan keluarkan notis Saman/Kompoun.. atau jawab kat Mahkamah.. Kesalahan tu jelas..

Bayangkan Rakyat.. ada orang tua Meniaga di Pasar cari rezeki, bukan tak pakai facemask.. cuma turunkan facemask.. habis kena saman..walhal org tua.. ada yang keluar kereta sorang sorang.. pun Polis datang Saman.. di stesen LRT jelas duduk sorang sorang, Turunkan mask pun kena saman..menangis lah macam mana..Notis Saman keluar dulu..

Di Sabah lagi tragik, Depa berkongsi kereta..sebab nak pergi beli barang Dapur.. itulah realiti pendalaman Sabah..berkongsi kereta.. ingat mcm Kl ada Grab ngan LRT.. depa kena saman walaupunkaws pendalaman, Orang miskin susah…. tak peduli apapun alasan.. Saman dulu , yan lain polis selalu cakap jawab di Mahkamah..

Dulu Takiri.. Drama macam tu jugak..last last lepas.. Tapi tu lah Nabi dah pesan dah..antara sikap kaum terdahulu yang dibinasakan Allah..Bila orang susah, Marhaen buat salah..Mereka segerakan hukuman.. Orang Mulia dan berkuasa dibiarkan tanpa hukuman…

Jadi kita tunggu saja kebinasaan kezaliman bagi kelompok Ruwaibidhah ini ditunjukkan Allah… 😉

Ipohmali

CATEGORIES

COMMENTS