Asmuni bantu 35 keluarga yang terkesan akibat PKPD di Dun Manjoi

Asmuni bantu 35 keluarga yang terkesan akibat PKPD di Dun Manjoi

Seramai 35 buah keluarga di Kg Manjoi, Kg Sungai Kati, KDAS 2 dan Jelapang Jaya yang terkesan oleh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Daerah (PKPD) akibat wabak COVID-19 telah menerima sumbangan daripada Pusat Khidmat Adun Manjoi.Bantuan diberikan dalam bentuk barang makanan asas seperti beras, roti, telur, milo,gula, tepung dan lain-lain.

ADUN Manjoi, Yb Dato’ Haji Asmuni Awi, bersama petugas pusat khidmat dan beberapa pimpinan AMANAH Kawasan Tambun telah menyampaikan pek-pek barang makanan asas tersebut kepada penduduk yang terlibat.

Encik Mohd Khairuddin mengucapkan ribuan terima kasih bagi pihak penduduk Manjoi atas sumbangan yang diterima. Beliau juga turut mendoakan agar Allah SWT memberkati usaha-usaha yang dilaksanakan oleh Adun Manjoi.

Turut menerima sumbangan adalah penduduk yang dikuarantin akibat positif atau kontak rapat Covid-19.

Masih ramai lagi yang terkesan akibat PKPD ini dan Pusat Khidmat Adun Manjoi serta AMANAH Kawasan Tambun akan berusaha membantu sedaya upaya.

Bagi penduduk yang terkesan dan memerlukan bantuan, boleh berhubung dengan para pegawai di Pusat Khidmat Dun Manjoi di Jalan Menteri.

CATEGORIES

COMMENTS