Panas! Lokasi rahsia Sajat di luar negara akhirnya terbongkar

Panas! Lokasi rahsia Sajat di luar negara akhirnya terbongkar

Nama usahawan sensasi, Nur Sajat sekali lagi menjadi perhatian apabila pemilik nama Muhammad Sajjad Kamaruzzaman itu ada berkongsi beberapa foto di sebuah lokasi berpantai di Instagram, baru-baru ini.

Sambil mengenakan baju mandi dan kasual, perkongsian usahawan yang pernah muncul menerusi lagu Makhluk Penggoda itu menarik perhatian warganet hingga ada yang mulai berteka-teki mengenai lokasi keberadaannya.

Semuanya diperhatikan warganet berdasarkan latar lokasi suasana di dalam foto berkenaan.

Menerusi sebuah ‘posting’ di Facebook (FB), pada Selasa misalnya, seorang pengguna FB seolah-olah memberi gambaran mend4kwa berjaya membongkar lokasi Sajat, sebagaimana foto yang dikongsikan di Instagram.

Malah, pengguna Facebook itu turut berkongsi beberapa keping dengan membuat perbandingan dengan gambar-gambar milik Sajat.

Lalu menerusi ruang komen pada posting terbabit, warganet lain cuba meneka lokasi sebenar dan seterusnya memberikan jawapan yang pelbagai.

Dah lama Sajat ‘sembunyi’

Seperti yang kita sedia maklum bahawa Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman bukan sahaja bersembunyi malah dia juga dikatakan kurang aktif di media sosialnya. Tetapi sejak kebelakangan ini, Sajat sudah kembali aktif di Instagram kerana dia dilihat sering berkongsi foto dan video seperti sedang ‘bercuti’ di salah sebuah pusat peranginan.

Walaupun begitu, Sajat langsung tidak mendedahkan lokasi percutiannya itu meskipun netizen sudah berkali-kali bertanya. Berdasarkan perkongsian tersebut, kebanyakan gambar-gambar yang dimuat naik menunjukkan dia dipercayai kini berada di sebuah villa, hotel atau resort di tepi pantai.

Dah ‘terb0ngkar’ tempat ‘rashia’ Sajat

Tidak mahu terus berteka-teki, sal4h seorang pengguna Facebook iaitu Kekcah Aali dan rakannya, Nur Fariha Athena mula ‘menyi4sat’ dan ‘membongkarkan’ rahsia lokasi penyembunyian usahawan terbabit. Bukan itu sahaja, mereka juga tampil menyediakan ‘bukti’ perbandingan gambar Nur Sajat di Instagram dengan lokasi sebenar villa berkenaan.

Sementara sal4h seorang daripada netizen, Dina Masturina di ruangan komen turut berkongsi beberapa foto sebenar villa yang diambil daripada carian Google. Hasil pencaraian akhirnya membongkarkan Nur Sajat did4kwa berada di Villa Maroc Resort Pranburi yang terletak di negara Thailand. Meskipun begitu, ada dalam kalangan netizen mend4kwa bahawa gambar yang dimuat naik Sajat di Instagram itu adalah gambar lama yang dikongsikan semula.

Eh nampak sama lah!

Oh villa dekat Thailand rupanya!

Sumber: Kekcha Aali

Terdahulu Sajat bersembunyi selepas Mahk4mah Tinggi Syariah Shah Alam mengeluarkan waran t4ngkap terhadapnya kerana g4gal menghadirkan diri dalam sebutan semula k3s beliau tanpa sebarang sebab pada 23 Februari lalu

Sajat bersembu.nyi di Thailand

Kuala Lumpur: Usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36, atau Sajat dipercayai sedang bersembunyi di Thailand selepas menghil4ngkan diri susulan waran t4ngkap dikeluarkan mahk4mah.

Sajat dikenakan waran t4ngkap selepas g4gal hadir sebutan semula pertudvhan berpakaian wanita di Mahk4mah Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor.

Sumber memberitahu Harian Metro bahawa, Sajat kini sedang bersembunyi di Thailand.

Ditanya bagaimana dia lol0s ke negara jiran itu, sumber itu bagaimanapun tidak mendedahkannya.

Menjadi persoalan sama ada Sajat menggunakan laluan tikus untuk keluar dari Malaysia ke Thailand ataupun dia menggunakan pakej perlancongan yang membenarkan pelancong asing memasuki negara berkenaan selain kunjungan perniagaan.

Sementara itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador ketika dihubungi mengesahkan bahawa Sajat kini sedang berada di negara jiran namun beliau tidak menyatakan negara dimaksudkan.

“Ya dia kini berada di negara jiran. Cuma saya nasihatkan kepada dia pulang dan pergilah ke mahk4mah,” katanya kepada Harian Metro.

Harian Metro sebelum ini melaporkan Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) sudah berkongsi maklumat berkaitan usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36, atau Sajat yang did4kwa berkemungkinan sudah berada di luar negara.

Ketua Pengarah Imigresen Datuk Khairul Dzaimee Daud dilaporkan berkata, bagaimanapun pihaknya tidak akan mendedahkannya kerana dikhuatiri mengg4nggu siasatan.

Muhammad Sajjad mencetuskan kontr0versi baru-baru ini apabila memuat naik video mahu keluar daripada Islam selepas menghil4ngkan diri susulan waran tangkap dikeluarkan mahk4mah terhadapnya berhubung kes dikendalikan Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (Jais) mengikut Seksyen 10, Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor.

Pada 6 Januari lalu, Nur Sajat mengaku tidak bers4lah atas pertudvhan itu yang dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid Shaee @ Shaii.

Dia did4kwa melakukan perbuatan itu dalam majlis bacaan Yasin dan solat hajat, pada 7.30 malam, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursajat Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.

Bagi perbuatan itu tertvduh did4kwa mengikut Seksyen 10(a) Enakmen Jen4yah Syariah (Negeri Selangor) 1995 yang memperuntukkan hukvman tidak melebihi RM5,000 atau penj4ra tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesal4han.

Sumber: https://theupdatenews24.com/tempat-rahsia-sajat/

CATEGORIES

COMMENTS