Panas! Pemuda ini tempelak Guan Eng, moratorium bukan urusan YDP Agong

Panas! Pemuda ini tempelak Guan Eng, moratorium bukan urusan YDP Agong

Aku kalau merayu Parlimen di buka, Dharurat ditamatkan kepada YDP Agong..Aku boleh terima lagi.. sebab ia menjadi sebahagian budi bicara dan kuasa YDP Agong..Masa inilah kita nyatakan hasrat dan minta pertimbangan YDPA yang jadi ruang lingkup kuasanya.. Tak berapa tepat buat kenyataan YDP Agong Setuju Moratorium.. Ini lagi teruk pemikiran Feudalnya dari UMNO…

Tapi sampai pergi mengadap YDP Agong, Keluar bagi tahu YDP Agong setuju Moratorium tu bagi aku tak kena pada tempatnya.. Nasib Takda Ketua Parti Mengadap minta kelulusan I-Sinar 2.0… lepas tu kata YDP sokong keluarkan simpanan KWSP..

Soal perlaksanaan Dasar, Apapun skim atau Bantuan itu urusan kuasa eksekutif, Bukan urusan YDP Agong.. Ini macam budak budak pergi kepada Ayah merengek nak makan tu..Nak makan ni.. Tak betul..

Dah jadi Kerajaan, pemimpin sepatut tahu, Kenalpasti apa masalah, Sepatut jika pada 28 hb masing2 Ketua parti dah dapat surat dari Istana, Sepatut PH sudah ada kerajaan Bayangan.. Model Kerajaan dikalangan semua gabungan parti.. Peluang untuk mengadap YDP bukan selalu dapat..

Jangan nanti kena game lagi sudah lah.. Tiba tiba PM bawa keluar Surat Istana sokong Moratorium.. Lepas tu PM tebuk atap laksanakan..Akhirnya PM buat kenyataan memuuji YDPA kerana dengar hasrat semua pemimpin Pembangkang.. Jadi tak perlu lagi Parlimen.. peristiwa seperti belanjawan 2021 itu berulang lagi..

Sepatutnya fokus lah isu Kegagalan Kerajaan hari ini..Kerajaan hari ini sudah mendapat dokongan YDPA dalam dua isu utama, belanjawan 2021 dan Dharurat.. Dan terbukti dua peluang diberikan itu disia siakan..Dan bagi aku jelas Gagal..PM dan Kerajaan wajib meletak jawatan..

Kerajaan hari ini sudah hilang legitimasi dari sudut Politik untuk meneruskan pemerintahan..Ianya tidak bawa kestabilan kepada Politik dan Ekonomi..Lagi lagi menyentuh Kesihatan..

Ini karang..Bila tak dapat mengadap YDP Agong baru lah nak cerita pasal Kerajaan Gagal.. bab Moratorium ker..I-Sinar ker..Tu sembang dalam Parlimen lah.. Itu budi bicara dan kuasa Eksukutif, Bukan YDP Agong.. 🙂

Ipohmali

Sumber: https://www.facebook.com/100000353970691/posts/4264880850200339/?d=n

CATEGORIES

COMMENTS