Panas! Pemuda ini bengang Kerajaan Perak bagi telefon pintar murah, kualiti rendah kepada pelajar

Panas! Pemuda ini bengang Kerajaan Perak bagi telefon pintar murah, kualiti rendah kepada pelajar

1- Tadi lihat ada yang kongsikan berita pemberian Telefon murah kepada Pelajar oleh Kerajaan Perak, antara gambar yang disertakan telefon YES Altitude 3, Tak pasti betul atau tak.. Jika betul, Hebat betul YTL.. katanya 20 ribu unit di edar..dulu diedar pada Guru..

2- Tapi ada yang kata ianya telefon itu murah dan tak berkualiti.. Kononnya Kerajaan Perak kata, Budak budak kalau dapat HP canggih depa main game.. Nampaknya YTL dengan Institusi Pendidikan cukup rapat..,Malah ada sejarah besar YTL dan Kerajaan Perak..

3- Mana tidaknya, Dulu Kilang Simen terbesar di Perak asalnya ada kepentingan Kerajaan Negeri, Tetapi digadaikan kepada YTL, Maka jadi lah YTL Cement.. lebih menarik salah seorang Ahli Lembaga Pengarah Perak Hanjong dan Mereka dilantik dalam YTLE dulu adalah anak seorang Adun UMNO.. Zaman Husni dulu..

4- Masa dulu PAS selalu ceramah, Kilang Perak hanjong tu ada rezab tanah melayu beratus Hektar tergadai kepada Kroni Cina.. Tapi hari ini PAS bersama UMNO yg depa tuduh gadai tanah melayu..Yang depa mainkan, isu pajakan Tanah 999 Tahun.. sedangkan tanah 999 tahun tanah tapak rumah setinggan sekangkang kera untuk rakyat miskin termasuk Melayu,bukan bagi pada Kroni..

5- YTL ni bukan ada Sejarah dengan Perak saja.. Ada sejarah dengan kementerian Pendidikan, katanya sejak zaman PM tebuk atap jadi Menteri Pendidikan lagi YTL dapat Kontrak berbillion membekalkan dan mebangunkan 1-Bestari.Net..tapi ramai cikgu kata 1 Bestari ni sampah..

6- Tapi itulah.. Bila Hidup dibayangi taikun, Bila masa rakyat dapat pendidikan kualiti pendidikan terbaik.. Kata deris Ahmad dulu malam jerit hidup melayu..Lepas tu gadai tanah Melayu.. yang gadai semua ni sejarah nya UMNO..Tapi yang disalahkan tetap DAP.. Yang kena tipunya bani Melayu UMNO.. 🙂

Ipohmali

Sumber: https://www.facebook.com/100000353970691/posts/4273518512669906/?d=n

CATEGORIES

COMMENTS