Isu Pegawai Perubatan Kontrak : Dr Rafidah ajak rakyat Malaysia bersolidariti

Isu Pegawai Perubatan Kontrak : Dr Rafidah ajak rakyat Malaysia bersolidariti

DUA DARJAT 1.2

Saya ingin menyuarakan pendapat peribadi. Tidak mewakili sesiapa atau apa institusi.

1. Terbaca katanya doktor kontrak akan dilanjutkan dan membolehkan kemajuan kerjaya. Please, that wont work. Lets fight for PERMANENT POST; tiada pencen tidak mengapa. EPF pun cukup. Jangan beri janji manis.

Ada lebih 23000 pegawai perubatan kontrak: saya nak ketelusan berapa peratusan yang dapat tetap dari masa ke semasa. Juga saya nak lihat ketelusan pemilihan ke jawatan tetap. Apa kriteria dan bagaimana ianya dibuat. Rasa tak susah: CV, temuduga dan pemarkahan.

2. To all my contemporary colleagues, if you have nothing useful to say, please refrain from saying anything. I urge you to support this move. They are our pelapis. They are our future. I want to train them before I retire. Please. Siapa nak jaga kita nanti?

No such thing as “…..during my time,…” Your time has passed and highly irrelevant now.

Sesiapa yang menggunakan teknik ugutan dan amaran adalah pengecut sebenarnya. Tiada kebolehan mengelola dan tidak sepatutnya terus berada diatas. Apa salahnya mengambil pandangan semua orang dan mencari jalan penyelesaian yang boleh membuat kesemua pihak setuju.

Its been going on too goddamn long. Saya akan terus menyuarakan pendapat saya ini walau berapa banyak amaran dan ugutan telah dan akan saya terima.

I am with you #hartaldoktorkontrak
Kepada masyarakat Malaysia, tolong kami ya!
Solidariti.

Rafidah Abdullah
Pakar yang memerlukan doktor kontrak sebagai pelapis.
Gambar hiasan tadi berpakaian separa hitam bersama rakan sekerja, Dr Zul.

Sumber: https://www.facebook.com/1027823540/posts/10222756453473101/?d=n

CATEGORIES

COMMENTS