Apa masalahnya pemuda PH sokong kempen bendera putih?

Apa masalahnya pemuda PH sokong kempen bendera putih?

1- tadi ada terbaca org share post seorang Ustaz Marah marah sampai keluar perkataan sial sebab kononnya kenyatan pemuda PH yg sokong kempen bendera Putih kononnya satu perbuatan berpolitik..Sampaikan kait dengn Pemuda Amanah..

2- Aku mulanya tertanya tanya jugak..Mungkin PH ada kesilapan sebab sampai tahap maki hamun..Aku pun selalu kritik PH.. Tapi bag aku takda yang salahnya kenyataan tu menyokong kempen dan menyatakan ianya kegagalan Kerajaan, Apa masalahnya ?

3- Kononnya pemuda PH ambil kesempatan ,Sedangkan kempen itu sendiri dilaporkan awani dimulakan seorang pemimpin wanita Amanah di Kelantan.. Kata dia orang PAS, sudah gunakan kenyataan itu dengan mengatakan ia agenda PH..

4- takkan cybertroopers, facebooker walaun PAS pun jadi Hujjah..Bani Walaun PAS semua benda depa nak kait agenda PH, bukan takat agenda PH..Agenda Liberal..Agenda Komunis..Agenda Kristian, Agenda Kafir.. Itupun jgn dilayan.. masa himpunan kempen BERSIH dulu pun mcm mcm tuduhan..

5- Bagi aku biarpun idea ini dicernakan pemimpin wanita Amanah..Ia diterima ramai.. Tak kira parti politik..Artis, NGO dan Agamawan.. Kenapa perlu ambil pusing hal walaun PAS..

6- Masa Himpunan Bersih dulu pun asal idea NGO, Tapi PR atau PH sokong..Masa tu apa PAS tak kata, Agenda DAP..baju Kuning Tok Sami.. depa serba tak kena..Yang betul cuma himpunan depa di padang Merbok..Biasalah Politik..alsan Maqasid pun tak boleh pakai dgn puak PAS ni..

7- takkan hanya disebabkan yg keluarkan kenyataan itu pemimpin Pemuda Amanah sebab marah marah..Kat situ nampak ada kecenderungan.. Relax relax sudah lah walaupun mungkin tak suka dengan Amanah..Tak perlu maki maki.. Jangan jadi seperti PAS…DAP serba tak kena.. 🙂

Ipohmali

Sumber: https://www.facebook.com/100000353970691/posts/4314954295192994/?d=n

CATEGORIES

COMMENTS