Panas! Nadir jawab tuduhan Ebit tentang RM20 juta

Panas! Nadir jawab tuduhan Ebit tentang RM20 juta

Nadir Al-Nuri atau nama penuhnya Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman, menerusi live Sesi Townhall Cinta Gaza Malaysia di Facebook tampil memberi penjelasan mengenai isu yang berbangkit iaitu isu sumbangan rakyat Malaysia sebanyak RM20 juta setiap tahun yang disalurkan bagi misi kemanusiaan di Gaza, Palestine.

Menerusi townhall berkenaan, Nadir Al-Nuri menegaskan bahawa pihak Cinta Gaza (CGM) tidak mendapat sebanyak RM20 juta setiap tahun dan perkara berkenaan adalah palsu.

Orang tuduh kita ambil percent yang tinggi tapi alhamdulillah anda sendiri boleh tengok berapa kami ambil hanya 3 peratus (management charge) sahaja. Sebenarnya tak ada lah kami dapat 20 juta setahun. Itu adalah palsu.

RM20 juta itu bukannya disumbangkan setiap tahun. Tapi kita tak ambil gaji banyak. Jadi tuduhan itu adalah sangat-sangat tidak baik seolah-olah kita dapat duit yang begitu banyak. Tapi saya tidak tujukan kepada sesiapa.

Duit itu tidak diuruskan CGM sahaja tapi sebenarnya dikumpulkan bersama oleh rakan-rakan yang berada di bawah NGO anak-anak muda.

Ujarnya, dia turut mengalukan NGO yang lain untuk membentangkan perbelanjaan masing-masing dan menjadi tanggungjawab untuk mendedahkan di mana sumbangan tersebut disalurkan.

Sumber: https://ohbulan.com/itu-adalah-palsu-nadir-al-nuri-nafi-dapat-sumbangan-rm20-juta-setiap-tahun?fbclid=IwAR3X_0YsYVN3xiUmEDA3u5K0sTeRY_jzoTNLgKzpKGJPY0pGudBMJgvjo8s

CATEGORIES

COMMENTS