17 ribu kes hari ini, lebih sejuta kes Covid-19 secara rasmi

17 ribu kes hari ini, lebih sejuta kes Covid-19 secara rasmi

1- Hari ini secara rasminya kes di Malaysia sudah mencecah angka sejuta kes, Dan 17,045 Data untuk hari ini, Apa yang Boleh kita Faham ? Dari 30 orang rakyat Malaysia, Seorang 1/30 sudah dijangkiti Covid-19.. Di Perak sudah mula mencatatkan 600 kes, di Kedah melebihi 1 ribu kes..

2- Masih ingat lagi zaman PH, Kes hanya 2 kes sehari, Keseluruhan kes selama 2 Bulan hanya 22 Ke Dicatatkan, Semua kes import..Tidak ada jangkitan dalam komuniti..11 Hari sifar kes, Tapi bayangkan masa tu bertapa hebatnya sentimen Ashabiyah dan Perkauman seruan untuk turunkan kerajaan PH..

3- Cerita cerita Tahyul , Riwayat Dusta dibawakan hatta dari Mufti..Macam macam riwayat Palsu seperti Makcik teksi dan Pelancong China sehinggakan ramai yg terpedaya.. seolah olah Mufti itu mahu buat gambaran, begitu bertuahnya Kerajaan PH dapat dijatuhkan..

4- Hari ini, Sudah sejuta kes.. Tetapi ada saja dalil.. Kata sang Lebai, mereka Jangan dipertikai dan jadi seperti Kera.. Wajib kita bersabar… Tidak ada kononnya Negara yg berjaya urus Covid-19 melainkan Kerajaan Allah.. Inilah Ulama Jahat yg menyeru seruan Ashabiyah dan menjadi alat penebuk atap dan Kerajaan Khianat..

5- dan hari ini adalah hari Allah Zahirkan akibat dari Pengkhianatan.. Terngiang ngiang Doa Almarhum Tok Guru Nik Aziz kepada Pengkhianat, Kata Tok Guru jika berlaku lagi kerja Khianat ini, Turunkan lah Bala supaya orang Gerun nak tiru mereka semua… Ia terzahir dihadapan kita hari ini, Satu kegerunan dari jumlah kematian..

6- Bertaubatlah segera Mahaiddin, Letak jawatan segera, Jangan terus membunuh masa depan Rakyat..Apakah kamu tidak memahami bahasa Alam.. ? 🙂

Ipohmali

Sumber: https://www.facebook.com/100000353970691/posts/4386191394735950/?d=n

CATEGORIES

COMMENTS