Mahiaddin memang ditakdirkan untuk gagal, belajar dari kegagalan NFC dan i-Bestari

Mahiaddin memang ditakdirkan untuk gagal, belajar dari kegagalan NFC dan i-Bestari

1- Membaca laporan siaran media , Nampak seperti ada cubaan gambar dan potretkan PM Mahiadidin dah lakukan yang terbaik untuk Rakyat, membayangkan dia keletihan dan bukan lah sempurna, Hakikat bukan Soal kesempurnaan, Ketidak sempurnaan itu jika ianya ada Islah dan Pembaikan, Bukan kerosakan dan Kegagalan..

2- Jadi berhentilah berdrama menagih simpati seperti Selebriti Agama dengan Slogan slogan Agama dan aksi aksi wajah sedih dan tangisan, drama berdoa di media sosial.. Sedikit pun aku tak rasa simpati.. Takda sapa suruh kamu terus jadi PM..Yang diperlukan adalah ketelusan.. Bukan Drama.. Kamu perlu berani jawab persoalan dengan fakta dan Hujjah dan bertanggungjawab atas kegagalan.. Bukan berdrama dengan wajah wajah sedih berjalan seperti tidak bermaya dan keletihan..

3- Jadi Tak perlulah berusaha sangat wahai Mahaiddin, Kamu sudah ditaqdirkan untuk Gagal.. Belajar dari Sejarah kamu sendiri.. Kamu memang selalu belanja besar..Belanja Mega tetapi semua projek dan dasar kamu Gagal.. Lihat saja projek NFC ketika kamu jadi Menteri Pertanian, Dan Projek I Bestari ketika kamu jadi Menteri Pelajaran.. Semuanya Gagal..

4- Masa Jadi Menteri Pertanian, Semua orang tahu..Ketika Projek Mega penternakan Lembu NFC di anugerahkan kepada Syarikat Keluarga ketua Wanita UMNO… RM 250 Juta semua pinjaman mudah diberikan, Apa jadi ? Semua nya gagal.. Ketika ramai dari kalangan penternak dan Petani perlukan bantuan, Pinjaman mudah diberikan kepada keluarga Ketua Wanita UMNO..

5- Lihat juga sejarah ketika, Kamu jadi Menteri Pelajaran, Ketika itu Kementerian menanugerahkan Syarikat yang takda kena mengena awalnya dengan Teknologi dan telekomunikasi seperti YTL… Tetapi Syarikat ini dianugerahkan Projek Berbillion ringgit hanya untuk bangunkan sistem IT bagi sekolah sekolah yang langsung tak berguna dan menyusahkan Guru.. Dalam siasatan PAC melaporkan antara 2011 dan 2019, di mana sejumlah RM2.71 bilion dibelanjakan..

6- Kegagalan Mahiaddin bukan terhenti disitu saja, Allah Zahirkan kegagalannya ketika menjadi Perdana Menteri.. RM 600 Billion di Belanjakan.. Apa Jadi ? Dari Perintah Dharuat dan Perbelanjaan Negara yang besar, Sistem kesihatan kita makin teruk dan Lumpuh, Manakala EKonomi semakin teruk..Rakyat ramai yang menderita kehilangan Pendapatan dan dibuang Kerja..

7- Jika dulu ada i Bestari, Sekarang ada i Lestari, I Sinar dan CItra.. Kamu memang Berani berbelanja besar..Menggunakan dana awam…Tetapi ia hanya mengulangi Kegagalan NFC, I Bestari yang juga berbalanja besar…

8- Begitu juga dalam program Vaksinasi..Antara keberanian Mahaiddin berbelanja besar dan Gagal seperti Kos untuk VAKSIN sebanyak RM 5 billion..Satu jer kena faham.. Semua ini berlaku tanpa Keberkatan.. Kalau Berani tanpa ilmu dan Kebijaksanaan, Hanya datangkan kerosakan dan Kegagalan..

9- Mana mungkin segala bentuk “Scheme Of Things” itu dapat menipu Allah dengan aksi Doa dan sujud Syukur ketika mendapat berita perlantikan Perdana Menteri.. Mungkin bagi seorang Mufti dan Seorang Presiden Parti Islam boleh terpedaya.. Tetapi tidak yang maha kuasa..

10- Apapun, Bertaubatlah sebelum Terlambat..Sesali atas segala kerja khianat Kamu itu terhadap amanah rakyat.. Ingat Pesan Allah kepada Kelompok Khianat.. Ingat pesan Allah ini..

وَأَنَّ اللَهَ لا يَهدي كَيدَ الخائِنينَ…

” dan bahawasanya Allah tidak meredhai tipu daya orang-orang yang berkhianat.. ”

Surah Yusuf : Ayat 52

Ipohmali

Sumber: https://www.facebook.com/100000353970691/posts/4391615130860243/?d=n

CATEGORIES

COMMENTS