TPM tak payah sibuk hal Shuib, 70 wanita mengandung senasib Siti Sarah meninggal dunia disebabkan Covid-19

TPM tak payah sibuk hal Shuib, 70 wanita mengandung senasib Siti Sarah meninggal dunia disebabkan Covid-19

1- Semalam menonton ditengah tengah simpati masarakat Malaysia nasi menimpa Suib dari kematian Siti Sarah yg sarat mengandung, TPM pun nak interframe VC dgn Shuib, Sudah sudah lah Mail Sabri.. Muhasabah diri.. Yang Meninggal Dunia ketika mengandung itu lebih 70 orang..Dan akan bertambah lagi..

2- Patutnya semalam TPM bukan zahirkan rasa simpati..Patutnya dia perlu buat VC memohon Maaf kepada seluruh rakyat Malaysia, Semua yang berlaku ini atas sebab kegagalan dan kelemahan kamu sendiri..Kamu yang buat SOP dan Dasar(Undang Undang), Kamu yang bertanggungjawab atas kawalan MKN dan NADMA.. dari PKP sehingga PKPD, Semuanya Gagal..

3- Ingat balik kesilapan terbesar kamu sebelum bermula gelombang ke 3, Tidak ada Kuarantin Wajib bagi yg pulang dari Sabah hanya disebabkan gerombolan Jentera UMNO dari semenanjung pergi ke Sabah…Sebelum PRN Sabah, Kes di lembah Klang lebih rendah dari Kedah yg masa itu ada Kluster Sivagangga.. Inilah punca wabak merebak di Lembah Klang.. Semua ini berlaku atas kesilapan kamu..

4- Sudah pasti, Kematian itu ketentuan dan taqdir Allah.. Tapi tahukah kamu, Lebih 70 wanita yang mengandung meninggal Dunia akibat Covid-19..Seperti aku tulis sebelum ini..Ada yang Meninggal melahirkan anak Sulung, Ada yang baru Berkahwin yang Suaminya kehilangan Isteri hatta anak dalam Kandungan.. Sudah pasti ada anak yatim Piatu, mereka Hilang Pendapatan isi rumah.. Nasib depa ni yang patut disibukkan..

5- Ada pula Isteri yang mengandung Selamat dan kahilangan Suami, Ada anak yang kehilangan Ibu dan ayah.. Semua yang berlaku ini bukan saja melibatkan 70 orang wanita..Hatta lebi 10 ribu orang yang Meninggal Dunia.. Jadi masih tak rasa bersalah Membenarkan semua Jentera Politik balik dari Sabah tanpa Kuarantin wajib termasuk Menteri Agama…

6- Negara lain ..Menteri hanya langgar SOP bersiar berkelah bersama keluarga di Pantai ,Jauh dari orang ramai…Tapi depa tawar letak jawatan bila langgar SOP..Hatta Menteri New ZeaLand hat jadi negara terbaik urus Covid-19 pun letak jawatan,Apa kata Dr Clark Menteri Kesihatan New Zealand bila dikritik ? Menteri Kapir ni cakap apa ?.. ” SAYA MEMANG BODOH DAN SAYA FAHAM KENAPA RAKYAT MARAH ” Tapi ada Menteri Pertahanan yg Gagal, naik pangkat jadi TPM atas kegagalan dia..

7- Inilah wajah Pemimpin Islam..Dari Menteri Agama..Sampai ke Perdana Menteri tak pernah rasa Insaf dan Bersalah.. Jangan kata atwar letak jawatan, Dah hilang Sokongan masih taknak letak jawatan..Last lastnya, Yang disalahkan adalah Rakyat.. Tu lah Kerajaan Melayu Islam yg dikatakan Mufti Utara Kerajaan mendapat rahmat Tuhan, Dan dikatakan Ketua Parti Islam kerajaan yg terbaik.. Hakikatnya Allah zahirkan Kejahilan mereka.. 🙂

Ipohmali

Sumber | Facebook AMBB

CATEGORIES

COMMENTS