Panas! Netizen dakwa PH ditipu hidup-hidup dengan Umno

Panas! Netizen dakwa PH ditipu hidup-hidup dengan Umno

UMNO gunakan PH untuk turunkan Mahaddin Yassin. PH ditipu hidup-hidup..! Inilah pengajaran yg perlu diambil perhatian. Dua kali berlaku, sebelum ini di Perak, kali ini di Pusat utk kerusi Perdana Menteri.

Rakyat melihat dengan jelas permainan ini dan rakyat menilai akan kejahatan mereka. Cuma kali ini Mahiaddin tidak menyerah bodoh spt berlaku di Johor dan Perak, kedua-duanya jatuh ke tangan UMNO/BN dengan hina ibarat diludah ke muka tanpa apa-apa tindakan balas. Kali ini Mahiaddin bertindak balas dgn menetapkan syarat sokongan bersatu terhadap BN sptmana BN menetapkan syarat pada kerajaan PN dulunya

Syaratnya adalah tidak boleh melantik menteri atau timb menteri mereka yg ada kes mahkamah atau di gelar “kluster mahkamah”. Amaran ini membuatkan Ismail Sabri tidak dapat memberi apa-apa jawatan teehadap mereka yg menaikkan dia dan menggulingkan Mahiaddin Yassin.

Daripada syarat ini juga dapatlah kita agak bahawa “kluster Mahkamah terutamanya Zahid Hamidi dan Najib Razak tidak mendapat manafaat pun dari pertukaran PM.

Jauh sekali utk mereka merasa selamat dalam kes-kes mahkamah yg sedang dihadapnya.

Aku jangka game ini tidak terhenti setakat ini, parti Bersatu akan terus menekan dengan pelbagai cara, andai tidak berbuat demikian sudah pasti Bersatu akan lenyap di arena politk tanah air.

Next game Undi Percaya di Parlimen, jika mahu selamat Ismail Sabri mesti ikut cakap Mahiaddin..!!

Sumber | Facebook Wan Makette

CATEGORIES

COMMENTS