Panas! Menantu Hadi kurang ajar dengan MB, sila letak jawatan segera!

Panas! Menantu Hadi kurang ajar dengan MB, sila letak jawatan segera!

Howard Lee Chuan How (DAP-Pasir Pinji) berkata, sesi penggulungan oleh Mohd. Akmal mengecewakan dan telah membawa emosi amarah ramai ahli dewan selepas Exco Kesihatan itu seolah-olah meletakkan semua tanggungjawab menangani isu Covid-19 ke atas bahu Menteri Besar.

Katanya, adalah tidak wajar Mohd. Akmal memberikan alasan bahawa struktur menangani Covid-19 dipengerusikan oleh Menteri Besar bersama Setiausaha Kerajaan Negeri.

“Adalah jelas beliau enggan dan tak mampu menjawab soalan-soalan ahli dewan. Tapi tak mengapa jika beliau mengakui kelemahan, kegagalan dan meminta maaf, kami boleh kerjasama dan sedia terima permohonan maaf.

“Namun beliau bukan sahaja tak mohon maaf tapi apabila ditanya mengapa tak turun padang, beliau jawab ‘kalau terima jemputan Menteri Besar, beliau akan turun padang’.

“Itu jawapan kurang ajar. Tak pernah dengar Exco tunggu jemputan MB, ini satu penghinaan,” katanya.

Terdahulu, seperti dijangka dewan hangat ketika tiba giliran Mohd. Akmal menggulung perbahasan apabila beliau diasak beberapa ADUN pembangkang yang tidak berpuas hati dengan jawapan diberikan berhubung isu Covid-19, selain menuduh exco tersebut tidak menjalankan tugasnya dengan baik.

Sebelum ini, beberapa ADUN mengkritik Mohd. Akmal kerana didakwa lemah menjalankan peranannya menangani isu berkaitan Covid-19.

Sumber | UTUSAN

CATEGORIES

COMMENTS