PKPD: Pemuda ini kesal kerajaan tidak libatkan wakil rakyat setempat

PKPD: Pemuda ini kesal kerajaan tidak libatkan wakil rakyat setempat

Pemuda Amanah Kawasan Lumut menyuarakan rasa kesal berhubung kelemahan Kerajaan Ismail Sabri dalam menyegerakan bantuan kepada penduduk, Taman Samudera yang sedang menjalani PKPD sehingga 18 September ini.

Tindakan penguatkuasaan PKPD tanpa SOP yang jelas sekali lagi menyerlahkan kegagalan Kerajaan Ismail Sabri dalam mendepani isu Covid-19 ini.

Sementelah kita sudah mengharungi ujian Covid-19 sedari Januari 2020 lagi, kerajaan seharusnya cukup jelas dengan segala bentuk SOP dan memastikan ia mudah difahami dan dilaksanakan oleh kakitangan kerajaan kepada mereka yang terlibat.

Disamping itu tindakan Kerajaan Ismail Sabri yang tidak melibatkan langsung Adun dan Ahli Parlimen daripada Pakatan Harapan dalam libat urus penguatkuasaan perintah PKPD di Taman Samudera ini sangat dikesali.

Justeru, Pemuda Amanah Kawasan Lumut mendesak kepada kerajaan supaya segera menyegerakan bantuan kepada penduduk Taman Samudera yang terdiri daripada 2500 rumah yang sedang menjalani PKPD ini.

Disamping itu Pemuda Amanah Kawasan Lumut juga mendesak supaya segala nombor hotline yang dilampirkan perlulah mudah dihubungi oleh mereka yang terkesan.

Mohd Ikhmal bin Mohd Iskandar
Pengarah Komunikasi Pemuda Amanah Negeri Perak merangkap Naib Ketua Pemuda Amanah Kawasan Lumut.

7 September 2021

Sumber | Facebook Pemuda Amanah Kawasan Lumut

CATEGORIES

COMMENTS