Lelaki ini dedah ketakutan Dr T itu benar, bukan sebab pendirian Hadi tapi sebab Pas pasti kalah dengan Umno di Terengganu

Lelaki ini dedah ketakutan Dr T itu benar, bukan sebab pendirian Hadi tapi sebab Pas pasti kalah dengan Umno di Terengganu

Jika benar audio yang tersebar itu suara Dr T.. Bagi aku ia adalah gambaran keresahan yang benar.. Bukan sebab Pendirian Hj Hadi berubah ubah.. Memang sejak dulu pendirian Hj Hadi itu berubah ubah..Mana pernah ada prinsip..

Apa Yang di Bimbangi Dr T itu hanya gambaran PAS akan kalah teruk di Terengganu sebagaimana PRU 2004 Zaman Paklah Badawi jika tidak bersama Muafakat Nasional.. mudah fahamnya bersama UMNO.. Hampir pasti UMNO akan berkuasa kembali pada PRU 15.. Ketakutan Dr T hanya melibatkan kerusinya sendiri..

Konflik PAS hari ini sebenarnya besar.. PAS akan terima kesan besarnya samada bersama PN atau BN.. Keduanya PAS hampir pasti Kalah besar terutama di Terengganu.. Dan kalau bersama UMNO mungkin boleh dapat kerusi luar bandar..Itupun kalau UMNO bagi laluan..

PH sukar menang di Terengganu.. Sebab takda Tokoh seperti Husam di Kelantan..Tapi pandangan peribadi aku, PH akan ada peluang besar di Kelantan jika strategi mereka tepat.. aku dah sebut sebelum ini..Amanah perlu buat persediaan dan tumpuan di Kelantan..

Tak hairan kebelakangan ini berlaku konflik kepimpinan Amanah di Kelantan..sebab seakan ternampak cahaya di Hujung terowong..Itu sebab nya, Sebelum ni aku dah kata..Amanah ada Peluang, Tapi ada Pemimpin yg sepatut terajui Kelantan pandai pandai buat Move nak bertanding di Gombak..Hari ni nak kembali ke Kelantan.. dan pandangan aku, pemimpin ini sesuai memimpin Kelantan..

Tu sebab jangan terikut Move move Politik ni.. balik lah ke pangkal jalan, jangan jadi sorang Adun kaki Bitcoin di Selangor.. Apapun PH jangan seronok sangat.. UMNO tak bodoh mcm PAS dan PN.. Kut mana pun esok..PRU 15 depa akan kuasai Kerajaan.. 🙂

Ipohmali

Sumber | AMBB

CATEGORIES

COMMENTS