Panas! Lelaki ini dakwa jentera kempen PH lemah punca kalah teruk PRN Melaka

Panas! Lelaki ini dakwa jentera kempen PH lemah punca kalah teruk PRN Melaka

Pada prinsipnya dari kenyataan Lim Guan Eng jentera kempen PH lemah.. bukan soal jentera dan penyokong parti..ia disebabkan kepimpinan PH itu sendiri terutama DAP.. Kenyataan sebahagian besar pemimpin DAP membuatkan kelesuan dipihak jentera..

begitu juga pertembungan beberapa pemimpin dari komponen PH.. Setiap keputusan tidak dilihat kolektif.. masih nafsi nafsi.. PKR dengan PKRnya..DAP dengan DAP nyer.. masing masing mengejar undi dalam segmen masyarakat mereka sendiri…DAP dok sibuk sembang pasal arak dan Judi di Kedah.. senang betul makan umpan..

Pemimpin PH masih lagi fokus menyerang peribadi dan isu lapuk dalam Politik terutama melibatkan skandal Najib Razak.. hat Amanah sibuk pasal PAS..dah mcm ceramah PAS di era reformasi masa sibuk mengutuk Mahafiraun…. Masa PRU 2004 biarpun Tun dah bersara.. masa tu jentera PAS dok sibuk bangkitkan isu Memali.. dan Kezaliman Kerajaan UMNO di era Tun..

Sedangkan hari ini banyak isu besar melibatkan rakyat..Soal Pekerjaan..Pengangguran..Pengurusan Ekonomi dan paling dekat dengan Mayarakat ketika ini melibatkan kos Hidup rakyat..terutama harga barangan dan keperluan makanan.. Ia hampir tak disentuh langsung..

Biarpun Pilihanraya Negeri tidak mampu mengubah kos hidup rakyat..Ia gambaran kegagalan kepimpinan Negara sekarang.. Tahu atau tidak..Masa PRU 2018..Gelombang pertama kemenangan PR di 5 Negeri..PR ketika itu mainkan kempen undi BN sebagai Barang Naik(BN)..

Bila kempen dihalang.. Patutnya semua saluran media sosial digunakan..Malangnya ia tak dimanfaat kan..Yang aku tengok jentera PH hanya santai santai..Makan angin di Melaka..Buat majlis makan makan seperti kempen PAS di era 90’an…

Semua ini berlaku sebab pemimpin PH sendiri tak bersatu..Masing sibuk mengejar undi untuk parti masing2… Tu sebab aku sebut..awal dari kegagalan adalah pengurusan organisasi… Dari dulu aku kata, Kalau tak mampu Bayar dan Upah media consultant..Dalam bab ni aku puji PN.. Bagi aku jentera..Media sosial PN cukup aktif.. Dan depa jauh lebih tersusun dan Kreatif..

Dari kelemahan PRN Melaka ini mengingatkan aku dengan PRN Sabah..Masa tu media sosial..Jentera Warisan cukup tersusun.. dari pakaian jentera parti..Klip video..Sampaikan ada lagu rasmi original Sabahan pun boleh rasa nak mengundi..Sampai aku kat semenanjung ni pun terikut ikut dengan lagu original Sabahan.. 🙂

Ipohmali

CATEGORIES

COMMENTS