RFID: Kenapalah benda ini menyusahkan, kata makin menyenangkan!

RFID: Kenapalah benda ini menyusahkan, kata makin menyenangkan!

Kenapa la bnda ni menyusahkan…kata makin menyenangkan.

Dahla kena beli 35 hengget, kredit tak ada dalam tu, mahal sungguh stiker ni, pastu kalau ada kereta 40 biji kena beli 40 keping

Dalam guide dia utk tampal ada dua pilihan, 1 kat lampu, 1 lg kat cermin, sebelah kiri. Kita pun tampal lah kat lampu sebelah kiri,, kereta berjemur kang rosak stiker ni tampal kat cermin, panas,,sbb tu tampal kat lampu..tak direct matahari.

1st lalu tol tak detect, bila tnya org yg jaga katanya tak tahu kenapa, aik? Xada brief ke kenapa xboleh?

2nd tol xboleh jugak kata dia plate kereta pakai crystal, plate besar mcm signboard, jarak antara abjad dgn nombor, tak boleh baca ke camne? masalah jugak ya. bnda ni utk bayar tol ke nak saman kita? Udah buat kerja org pulak

3rd tol lalu xboleh jugak katanya stiker tak kena sensor, ok fine.

Then pegi la tmpt jual stiker tu, sbb stiker ni kalau koyak mmg terus rosak. Tnya punya tnya, dia bg solution beli baru then tampal kat cermin, ok kita ikutkan,,

Tapi sebelum beli, tnya dia, u boleh tampalkan? Then u boleh confirm lepasni detect? Dia jawab,,,,,i tak boleh confirm bos, dulu demo punya jam mereka ada bawa alat utk detect frikuensi sensor, so kita ikut alat tu, i tak ada alat tu.

Jadi kalau tak detect jugak i kena beli lain lagi ke? Ya bos katanya, coz once u kopak mmg dah tak boleh guna hahahaha. I pun tak guna bnda ni dekat kereta i, singapore yg maju pun pakai macam smart tag, lebih releven katanya.

Amboii senangnya collect duit rm35, ni bukan future ready, ni future tak ready hareyy

Azmie Mie

CATEGORIES

COMMENTS