Warga emas gigih cari rezeki halal jadi Rider hantar makanan

Warga emas gigih cari rezeki halal jadi Rider hantar makanan

Kekangan ekonomi keluarga menjadi punca ramai warga emas masih lagi membanting tulang diluar sana untuk mendapatkan penghasilan.

Ketika ini sememangnya semua orang bertungkus-lumus mencari pendapatan.

Rider umur 68 tahun

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @danielashraf1370 apabila memuat naik video seorang lelaki berusia 68 tahun bekerja sebagai rider penghantar makanan.

Siapa yang tidak sedih apabila warga emas yang seusia ibu bapa kita masih perlu gigih bekerja demi sesuap nasi.

@danielashraf1370

kisah sedih hari ni, aku buat grab food terjumpa dgn seorang atuk yang berumur 68 tahun tapi masih kuat buat grab🥲 #fyp #fypシ #fypdongggggggg #sedih

♬ original sound – BrassicaOlerasia91 – DamianaJun PakarTilam Handmade

Masih kuat dan gigih cari sesuap nasi

Dapat dilihat warga emas berkenaan tetap kuat berjalan ke sana-sini walaupun keadaan fizikalnya yang sedikit bongkok.

Menurut pengguna TikTok itu, dia menemui lelaki tersebut ketika sama-sama sedang melakukan penghantaran menerusi Grabfood.

Tak sanggup lihat warga emas bekerja macam ni

Walau bagaimanapun, mereka tetap mendoakan agar warga emas terbabit terus dimurahkan rezeki dan berharap supaya pelanggannya memberikan sedikit tips andai melihat individu tersebut yang menghantar makanan mereka sebagai tanda menghargai usahanya yang tetap gigih mencari rezeki di usia senja.

Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan mengakui sebak melihat sosok tua tersebut dan terus teringat akan bapa masing-masing yang sudah berumur di rumah.

Mungkin dia tiada sesiapa lagi

CATEGORIES

COMMENTS