Netizen terharu lihat abang bomba, baru suap nasi ‘loceng dah berbunyi’, gigih laksana tugas

Netizen terharu lihat abang bomba, baru suap nasi ‘loceng dah berbunyi’, gigih laksana tugas

Berkhidmat dalam pasukan unit beruniform seperti polis, askar dan bomba bukanlah satu tugas yang mudah. Setiap masa mereka harus bersedia untuk berhadapan dengan panggilan bantuan dan kecem4san.

Antara contoh terdekat ialah seperti yang dikongsikan oleh abang bomba ini menerusi akaun TikTok @amboi__ .

Menerusi video tersebut, abang bomba ini dilihat sedang merakam dirinya makan nasi lemak di tempat kerja. Walau bagaimanapun, baru dia menyuap kali kedua, loceng kedengaran berbunyi menandakan mereka perlu keluar untuk bertugas.

Namun video itu tidak terhenti di situ saja, abang bomba ini kemudian memuat naik video yang kedua memaparkan dia sedang menjamah makanan di tapak kebak4ran.

Agak sedih juga apabila dia memberitahu bahawa nasi itu masih lagi elok untuk dimakan walaupun sudah ditinggalkan dari jam 9 pagi hingga 1.30 petang.

Tadi sarapan pagi pukul 9 lebih, ni pukul 1.30 petang. Sebabkan tengah azan kita orang rehat sekejap.

Video:

@amboi__

Kerana tugasan abg sanggup tinggal nasi lemak mak bedah. Kalau ramai up video makan dekat dalam kebun🔥, #fypシ #viral #foryou #xyzbca #fypシ゚viral #ditaja #masukberanda

♬ bunyi asal – amboi 🔥👨‍🚒 – amboi 🔥👨‍🚒

@amboi__

Balas kepada @tengkuli_babastylo dah ini kerja kami nak buat macam mana 😊💪🏼🧑🏻‍🚒👨‍🚒👨‍🚒.. KEPADA ORANG DI LUAR SANA TOLONG HENTIKAN MEMBUAT PEMBAKARAN TERBUKA😌.. #fypシ #foryou #viral #masukberanda #Caltexunstoppablestar #ditaja #xyzbca #WinnerWinnerMoment #bombamalaysia🇲🇾 #fypシ゚viral #foryoupage

♬ bunyi asal – amboi 🔥👨‍🚒 – amboi 🔥👨‍🚒

“Masih boleh makan lagi. Sedap!” katanya sambil memberi peringatan untuk elakkan pembak4ran terbuka.

Video yang dikongsikan abang bomba ini telah membuatkan rata-rata netizen terharu dengan kegigihannya dalam melakukan tugas meskipun ketika pervt masih kosong.

Salutelah dengan abang ni! Terima kasih sebab selalu bantu rakyat Malaysia. 

CATEGORIES

COMMENTS