Muka ibu kucing terbakar habis gara-gara ulang alik 5 kali masuk dalam api untuk selamatkan 5 anaknya

Muka ibu kucing terbakar habis gara-gara ulang alik 5 kali masuk dalam api untuk selamatkan 5 anaknya

Setiap ibu mempunyai satu naluri .Iaitu naluri cinta dan sayang melebihi diri dan walau apapun yang terjadi, dia tahu bahawa dia akan melakukan apa sahaja untuk melindungi anak-anaknya, walaupun ia sedar bakal kehilangan ny4wanya sendiri. Dan naluri ibu itu tidak terbatas kepada manusia sahaja , ini termasuklah haiwan yang bergelar ibu kerana mereka juga mengetahui bahawa cinta tidak mempunyai batasan sesama mereka.

Kisah peng0rbanan ibu kucing ini yang telah menjadi teladan kepada ramai selama ini dan masih terkesan di hati mereka yang menyaksikan perbuatan dengan keberanian dan kepahlawanan yang belum pernah terjadi sebelum ini.

Pada tanggal 30 Mac , apabila terdapat api yang maha dahsyat di sebuah garaj terbengkalai di Brooklyn, New York.

Garaj itu dijadikan tempat perlindungan untuk sebuah keluarga kecil Ibu kucing yang bernama Scarlet dan 5 anak kucingnya yang baru sahaja berusia 4 minggu.

Apabila ahli b0mba berjaya mem4damkan ap1 yang marak, mereka juga mendapati seekor ibu kucing dimana seluruh muka keh1langan bulv dan walaupun luka bakar dan l3puh di matanya serta telinga nampak t3ruk , si ibu masih berusaha mengangkut anak kucingnya dengan penuh perhatian dan satu demi satu, dan kembali sehinggalah 5 ekor kesemuanya dapat diselamatkan.

Kesan lvka b4kar yang parah sehingga menyebabkan Scarlett tidak dapat lagi m3lihat, dia han ya menggunakan sepenuh deria dengan menyentuh w4jah dengan hidung kucing untuk memastikan mereka masih hidvp,selamat dan berada dalam keadaan tidak berbahaya.

Kami tidak dapat bayangkan sikap tidak berpvtus asa ibu kucing ini dalam menyel4matkan anaknya waima dia tahu bahaya yang bakal menanti dirinya sendiri. Tetapi, jika dia yakin sesuatu, dia terpaksa meny3lamatkan anak-anaknya walau dengan apa sekalipun.

Dalam proses menyelamatkan, seekor anaknya telah mengalami keadaan tidak stabil dan separa sedar.

“Scarlett sendiri telah terbakar dengan teruk dalam proses menarik anak kucingnya keluar dari api. Kebanyakan bulv-bulunya telah terbakar. Matanya tertutup, telinga dan kakinya terbakar, dan terlihat penampakkan kulit yang kehil4ngan bulu akibat terbakar, “kata ahli b0mba David Giannelli.

Liga Haiwan Shore Utara adalah 0rganisasi yang menjawab panggilan menyatakan Scarlet masih hidup, dan mereka merawat sehingga lvka akibat kebakaran keluarga kecil ini s3mbuh sepenuhnya. Namun m4langnya , dari 5 yang diselamatkan, hanya 4 ekor yang berjaya hidup dan sembuh kembali.

Scarlett dan 4 ekor anaknya kemudian dibela oleh keluarga angkat Karen Wellen dengan banyak rasa kasih sayang dan cinta hampir 12 tahun lamanya sehinggalah Scarlet akhirnya pergi dalam kes3dihan pada 11 Oktober 2008.

Pengorbanan Scarlet meny3lamatkan anak-anaknya seringkali dikenang tatkala Karen Wellen melintasi Jambatan Rainbow yang dijadikan sebagai tugu peringatan keberanian Scarlet.

Kisahnya yang mengejutkan mendapat perhatian media tempatan dan antarabangsa dan menjadiakan cerita inspirasi untuk artikel, laporan dan termasuk buku yang diterbit berjudul “Scarlett saves her families” dan “The bravest cats”.

Kisah cinta tanpa syarat yang mengagumkan berlaku beberapa dekad yang lalu dan semua orang masih ingat kepadanya.

Ini adalah kisah seorang ibu yang tidak akan dilupakan dimana perju4ngan seekor ibu kucing yang tidak teragak-agak satu saat untuk menyelamatkan anak-anaknya, mempertaruhkan kehldupannya sendiri.Cerita ini sangat memberikan ibu-ibu manusia pelajaran terbaik dan menunjukkan sejauh mana cinta ibu yang tidak mementingkan diri sendiri.

Cinta sejati tidak tahu batas, atau halangan, mahupun ket4kutan.

Tanpa keraguan, Scarlett adalah seorang ibu yang hebat dan heroin yang sebenar yang harus dijadikan contoh untuk kita semua.

CATEGORIES

COMMENTS