Netizen puji TMJ dan konvoi outridernya kerana beri laluan pada ambulans

Netizen puji TMJ dan konvoi outridernya kerana beri laluan pada ambulans

Pengguna media sosial memuji tindakan orang luar yang merupakan sebahagian daripada konvoi Tunku Mahkota Johor kerana memberi laluan kepada ambulans.

Aksi outrider; itu dirakam kamera dan dimuat naik di media sosial. Klip berdurasi 20 saat itu telah menjadi tular dan mendapat sekurang-kurangnya 87,000 tontonan pada masa penulisan.

Dalam video itu, penunggang motosikal outrider yang mengiringi DYAM Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim ke destinasinya dilihat bukan sahaja mengutamakan ambulans, malah memastikan tiada kenderaan yang menghalang laluannya.

Namun pujian itu tidak hanya terhad kepada outrider, kerana pengguna media sosial turut merakamkan ucapan terima kasih kepada Tunku Ismail. Malah ada yang mendakwa bahawa tindakan outrider Kpl Mohamad Saifulliman telah diarahkan oleh TMJ sendiri.

Menurut laporan The Star, video itu turut dikongsi beberapa kali di Twitter dengan beberapa pengguna menandai Tunku Ismail untuk mengucapkan terima kasih. Malah Tunku Ismail sendiri telah membalas beberapa tweet sendiri.

CATEGORIES

COMMENTS