Cara memohon jawatan kosong di JKR untuk tahun 2022

Cara memohon jawatan kosong di JKR untuk tahun 2022

Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) telah membuka pelbagai jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) merupakan jabatan yang menguruskan hal ehwal kebajikan dan pengurusan jalan-jalan yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi pengurusan hal ehwal melibatkan sistem jalanraya serta memastikan tanggungjawab pengankutan  terjaga yang penting kepada rakyat Malaysia. Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) yang merupakan Jabatan yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat rujukan berkaitan dengan perancangan pembangunan  dalam sistem jalanraya di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

  • Jawatan :
    • Penolong Jurutera JA29
    • Juruukur Bahan J41
  • Sektor: Kerajaan
  • Taraf : Kontrak / Personel Mystep

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR). Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data kerajaan.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 18 September 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

  1. Warganegara Malaysia;
  2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 18 September 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR).  Anda boleh merujuk makluman dari pihak Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR)  dibawah berkenaan iklan, syarat-syarat dan cara permohonan mengikut jawatan:

Iklan dan Syarat Permohonan Jawatan di JKR

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR) sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 18 September 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan kosong Jabatan Kerja Raya Malaysia(JKR)  merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Sistemguruonline ucapkan Selamat Maju Jaya.

CATEGORIES

COMMENTS