Walaupun diberi amaran, Shahidan tetap mahu terus bertanding di Parlimen Arau

Walaupun diberi amaran, Shahidan tetap mahu terus bertanding di Parlimen Arau

Penyandang kerusi Parlimen Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim yang digugurkan daripada pencalonan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) kali ini mengesahkan akan turut meneruskan hasrat bertanding dalam PRU kali ini.

Shahidan berkata, tindakan berkenaan dilakukan selepas kelima-lima nama ‘calon boleh menang’ yang dicadangkan ke pusat tidak diambil peduli oleh Pengerusi BN, Datuk Seri Zahid Hamidi.

“Saya akan bertanding kerana disebabkan faktor ‘calon boleh menang’ maka disebabkan itulah saya akan terus bertanding.

“Bertanding atas tiket apa, saya akan tanya cawangan tetapi mereka lebih pilih parti yang bergerak ke arah Muafakat Nasional bersama PAS dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu),” katanya ketika ditemui Berita Harian di Pusat Khidmat Datuk Seri Shahidan Kassim di Kubang Gajah, di sini hari ini.

Ditanya sama ada adakah beliau yang juga Ketua UMNO Bahagian Arau tidak takut akan dihadapkan ke Lembaga Tatatertib UMNO selepas ini, beliau sudah menjangkakan tindakan disiplin termasuk dipecat daripada parti selepas ini.

“Saya sudah menjangkakan kemungkinan itu dan ini bukan parti miliknya yang hanya tahu pecat orang sana sini.

“Apa pun saya tak akan keluar parti tetapi akan meneruskan bertanding atas dasar tiket ‘calon boleh menang’ seperti yang dikehendaki parti,” katanya.

Parlimen Arau bakal ditandingi oleh bekas Presiden Persatuan Bola Sepak Perlis dan bekas Ketua Pemuda Bahagian Arau, Datuk Rozabil Abd Rahman atau cukup dikenalo sebagai ‘Tok Ben’.

CATEGORIES

COMMENTS